Nasza cela - Forum dla ludzi z charakterem, zakonników i pustelników
Grudzieñ 25, 2024, 02:29:52
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Nasza cela - Forum dla ludzi z charakterem, zakonników i pustelników
>
Kategoria ogólna
>
Dyskusja ogólna
>
Ma³kowski: nie ust±piê
Strony: [
1
]
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Ma³kowski: nie ust±piê (Przeczytany 2225 razy)
naszacela
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 51
Ma³kowski: nie ust±piê
«
:
Lipiec 30, 2008, 18:21:45 »
LIST PREZYDENTA OLSZTYNA ZZA KRAT
Jestem niewinny - przekonuje zza krat Ma³kowski
TVN24Podejrzany o gwa³t prezydent Olsztyna przekonywa³ zza krat radnych swojego miasta o swojej niewinno¶ci. - Nie jestem przestêpc±, tylko ofiar± pomówieñ. Nie zrezygnujê z urzêdu - pisa³ w li¶cie Jerzy Ma³kowski, ktory od marca przebywa w bia³ostockim areszcie.
Podejrzany o gwa³t i molestowanie seksualne urzêdniczek, Ma³kowski nie chce zrzec siê funkcji prezydenta miasta.
'Nie pope³ni³em czynów, o które jestem oskar¿any. Nie jestem przestêpc±, ale ofiar± pomówieñ" - napisa³ w li¶cie, który w ¶rodê trafi³ do r±k radnych Olsztyna, obraduj±cych na sesji. List sygnowany by³ odrêcznym podpisem "Prezydent Miasta Olsztyn".
Poniewa¿ debaty o nim nie by³o w planie sesji, prowadz±cy obrady Waldemar ¯akowski odczyta³ go po formalnym jej zakoñczeniu, a radni oficjalnie nie rozmawiali o jego tre¶ci.
naszacela
U¿ytkownik
Odp: Ma³kowski: nie ust±piê
«
Odpowiedz #1 :
Lipiec 30, 2008, 18:22:02 »
"Sarkazm i kpina"
"Z uwag± i poczuciem odpowiedzialno¶ci zapozna³em siê z pañstwa apelem o dobrowolne zrzeczenie siê urzêdu prezydenta miasta" - napisa³ Ma³kowski - "Moja w tym stanie prawnym i faktycznym rezygnacja by³aby niczym innym jak tylko potwierdzeniem oczywistej nieprawdy w kwestii oceny wykonania bud¿etu za 2007 rok - bud¿et zosta³ zrealizowany bardzo dobrze" - próbowa³ t³umaczyæ prezydent Olsztyna.
- On uwa¿a, ¿e chcemy go pozbawiæ mandatu za brak absolutorium, a nie za czyny, o które jest oskar¿any - dziwi siê Jaros³aw Szostek, z klubu "Ponad podzia³ami".
W±tpliwo¶ci nie ma tak¿e szef radnych klubu PiS Grzegorz Smoliñski. - Czujê tu sarkazm i kpinê - ocenia. Jego zdaniem, Ma³kowski zrobi wszystko, by nie straciæ prezydenckiego fotela.
eq//gak
naszacela
U¿ytkownik
Odp: Ma³kowski: nie ust±piê
«
Odpowiedz #2 :
Grudzieñ 14, 2008, 20:42:50 »
Ka¿dy wyrok musi byæ w jakiej¶ sensownej proporcji. Minister oczywi¶cie nie mo¿e takich rzeczy mówiæ, ale wyrok rujnuj±cy finansowo, wyw³aszczaj±cy z mieszkania - to jest przesada i temu jestem przeciwny - powiedzia³ Stefan Niesio³owski w programie "Kawa na ³awê" w TVN24.
- Ten wyrok jest nieproporcjonalny i do winy i do innych wyroków w podobnych sprawach - doda³ wicemarsza³ek Sejmu.
Podobnego zdania jest Marek Jurek. - Sêdziowie powinni zwa¿yæ, ile kosztuje reklama. Ale to nie jest problem Ziobry, bo ka¿d± partiê staæ na sfinansowanie czego¶ takiego - doda³ Jurek.
Strony: [
1
]
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Kategoria ogólna
-----------------------------
=> Dyskusja ogólna